Banoffee !!!
Υλικά για τη βάση
- 2 κουτιά μπισκότα τύπου « πτι μπερ »
- 200 γρ βούτυρο ( σχεδόν ένα πακέτο )
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
Υλικά για τη γέμιση
- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο ( όχι μικρά )
Υλικά για τη Σαντιγύ
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (όχι light)
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
- 3-4 μικρές βανίλιες
- 3-4 μπανάνες
Σημείωση : τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα τα βράζουμε, όπως είναι κλειστά στο κουτί !!!!, για περίπου 2 ώρες, ώστε να γίνουν καραμέλα και τα ανοίγουμε αφού κρυώσουν. ( Στα super market αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμη καραμέλα για να προσθέσετε στο γλυκό )
Παρασκευή
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει . Χτυπάμε τα μπισκότα μας στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στο μείγμα και το κακάο και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το στρώνουμε ώστε να απλωθεί καλά, σε ένα τάπερ ή σε μια στρόγγυλη φόρμα, ανάλογα τι διαθέτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο (συντήρηση) ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Στο ίδιο τηγάνι, αδειάζουμε τα 2 καραμελωμένα (αυτά που βράσαμε επί 2-ωρο δηλαδή) ζαχαρούχα γάλατα και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύουμε για λίγο ώστε να μαλακώσει η καραμέλα ώστε την απλώσουμε πιο εύκολα πάνω στη βάση μπισκότου που έχουμε ήδη στο ψυγείο. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο πάλι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο mixer μαζί με την άχνη(προσέχουμε η κρέμα γάλακτος να είναι κρύα δηλαδή μολις να την εχουμε βγάλει από το ψυγείο και επίσης προσέχουμε πόση αχνη θα βάλουμε ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγί μας) και τις βανίλιες, μέχρι να μετατραπεί σε πηχτή σαντιγί.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε όμορφα τη σαντιγί. Βάζουμε το τελικό μας προϊόν στο ψυγείο για να κρυώσει τόσο ώστε να κόβεται για περίπου 2-3 ώρες και είμαστε έτοιμοι …
Καλή όρεξη
One reply on “Banoffee !!!”
Πολυ ωραια ιδέα!
Εύκολο και νόστιμο. Ευχαριστούμε ❤
LikeLike