Categories
ΓΛΥΚΑ

Banoffee !!!

Banoffee !!!

Υλικά για τη βάση

  • 2 κουτιά μπισκότα τύπου « πτι μπερ »
  • 200 γρ βούτυρο  ( σχεδόν ένα πακέτο )
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο

Υλικά για τη γέμιση

  • 2  κουτιά  γάλα  ζαχαρούχο ( όχι μικρά )

Υλικά για τη Σαντιγύ

  • 500  γραμμάρια  κρέμα γάλακτος (όχι light)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
  • 3-4 μικρές  βανίλιες
  • 3-4  μπανάνες

Σημείωση  :  τα  2  κουτιά  ζαχαρούχο γάλα   τα  βράζουμε, όπως  είναι  κλειστά  στο  κουτί !!!!, για  περίπου  2  ώρες, ώστε  να  γίνουν  καραμέλα  και  τα  ανοίγουμε  αφού  κρυώσουν. ( Στα  super market αν  θέλετε  μπορείτε  να  βρείτε  έτοιμη  καραμέλα  για  να  προσθέσετε  στο  γλυκό )

Παρασκευή

  • Λιώνουμε  το  βούτυρο  σε  ένα  τηγάνι  και  το  αφήνουμε  να  κρυώσει . Χτυπάμε  τα  μπισκότα  μας στο  multi  μέχρι  να  γίνουν  σκόνη  και  τα  προσθέτουμε  στο  λιωμένο  βούτυρο. Βάζουμε  στο  μείγμα  και  το  κακάο  και  ανακατεύουμε  ώστε  τα  υλικά  να  δέσουν  μεταξύ  τους. Όταν  το  μείγμα  είναι  έτοιμο, το  στρώνουμε  ώστε  να  απλωθεί  καλά, σε  ένα  τάπερ  ή  σε  μια  στρόγγυλη  φόρμα, ανάλογα  τι  διαθέτουμε  και  το  βάζουμε  στο  ψυγείο (συντήρηση)  ώστε  να  κρυώσει  και  να  σταθεροποιηθεί.
  • Στο  ίδιο  τηγάνι, αδειάζουμε  τα  2  καραμελωμένα (αυτά  που  βράσαμε  επί 2-ωρο δηλαδή)  ζαχαρούχα γάλατα  και  σε  χαμηλή  φωτιά  τα  ανακατεύουμε  για  λίγο  ώστε  να  μαλακώσει  η καραμέλα  ώστε  την  απλώσουμε  πιο  εύκολα  πάνω  στη  βάση  μπισκότου  που  έχουμε  ήδη  στο  ψυγείο. Απλώνουμε  την  καραμέλα  πάνω  στη  βάση  μπισκότου  και  βάζουμε  το  μείγμα  στο  ψυγείο  πάλι.
  • Χτυπάμε  την κρέμα  γάλακτος  στο  mixer  μαζί  με  την  άχνη(προσέχουμε  η κρέμα γάλακτος να είναι κρύα δηλαδή μολις να την εχουμε βγάλει από το ψυγείο  και επίσης  προσέχουμε πόση  αχνη  θα  βάλουμε  ανάλογα  με  το  πόσο  γλυκιά  θέλουμε  τη  σαντιγί μας) και  τις  βανίλιες,  μέχρι  να  μετατραπεί  σε  πηχτή  σαντιγί.
  • Βγάζουμε  το  γλυκό  από  το  ψυγείο.  Κόβουμε  τις  μπανάνες  σε  φέτες  και  τις  στρώνουμε  πάνω  από  την  καραμέλα και  από  πάνω  στρώνουμε  όμορφα  τη  σαντιγί. Βάζουμε  το  τελικό  μας  προϊόν  στο  ψυγείο  για  να  κρυώσει  τόσο  ώστε  να  κόβεται για  περίπου 2-3  ώρες  και  είμαστε  έτοιμοι …

Καλή  όρεξη

By xristinacook

Τρίκαλα

One reply on “Banoffee !!!”

Leave a comment